Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Anorexie???

Dobrý den, již delší dobu mám trochu problém s jídlem a ráda bych se zeptala, zda si myslíte, že se může jednat o nějakou "lehčí" formu anorexie. Vždy jsem byla hubená, ale cca před rokem jsem chtěla trochu zhubnout. Nejprve jsem vyřadila sladkosti, chipsy, smažená jídla. Poté přišlo na řadu bílé pečivo a tak nějako obecně jsem se postupně dostala ke konzumaci jedině zdravých jídel (celozrnné pečivo, ovoce, zelenina, bílé maso, ryby). Dnes jím 5x denně, striktně si hlídám v kolik přesně jím, počítám kalorie a cca denně sním okolo 1000-1200 kcal, ale většinou každý den ještě 45 minut běhám. Absolutně nejím sladké, nic smaženého, tučného, těstoviny. Maso připravuji pouze na páře, brambory vařím bez slupky a podobně. Problém je v tom, že neustále přemýšlím co a kolik toho sním a mám doslova panickou hrůzu, že přiberu. Jakmile sním něco nezdravého, byť jen maličký kousíček, prakticky celý den na to myslím. Okolí mě podezřívá z anorexie, dokonce cizí lidé se ptají, zda nemám nějaký problém, neboť při výšce 180 cm vážím 54 kg. Plně si uvědomuji, že jíst musím a nikdy bych nezklouznula do stádia nejezení či pozření například dvou jablek za den, jako je tomu právě u anorektiček. Na základě stručného popisu mého stravování a hlavně strachu z přibírání se Vás tedy ptám, o co se vlastně u mě jedná...? Předem děkuji za odpověď.

Odpovědi na otázku

Dobrý den, rozhodně doporučuji odbornou pomoc. Vaše zaobírání se zdravým jídlem je varovné a BMI také.
Urychleně vyhledej psychiatra, čím dříve tím lépe. O anorexii se jedná.